Aktivera din hund

Alla hundar behöver aktivering. Detta är en självklarhet för att de ska må bra och det finns ingen egentlig skillnad när det kommer till småhundar och stora hundar. En vanlig och mycket felaktig myt är att små hundar behöver mindre motion, detta stämmer inte och det är vanligt att även små hundar behöver väldigt mycket motion. Det kan däremot skilja sig mellan individer när det kommer till hundar. En del hundar är lugnare av naturen och behöver mindre aktivering medan andra hundar behöver betydligt mer.

En sak man bör ha i åtanke när man aktiverar en hund är att ju mer man aktiverar den, destoWalking with dog mer aktivering kommer den att kräva. Då kan man som exempel varva ned lite inför de perioder då man har vetskap om att man kommer att vara mindre aktiv av olika anledningar. Promenader är jättebra aktivering för hundar. En del hundar blir dock lika aktiverade av att leka själv med en boll och de kan göra detta i timmar. Andra hundar behöver busa mer och springa av sig.

Cykling är ett bra verktyg för att aktivera både dig och din hund. Ha i åtanke att all aktivering behöver inte innebära att man rör på sig. En hund som blir placerad bredvid dig på en parkbänk i en timme där det rör sig många människor kommer att bli otroligt aktiverad av alla sinnesintryck den får under tiden i parken. Att ta med hunden till nya miljöer är en fantastiskt sätt att aktivera den. Det finns även många möjligheter för att aktivera hunden genom spårning, vallning och agility. Många tävlar med sina hundar och genom att göra detta så kan man träffa många likasinnade samtidigt som man skapar en bättre relation till sin hund. En hund som får följa med mår betydligt bättre än en hund som alltid får stanna hemma.