Cykling med hund

Alla tycker inte om att promenera med sin hund. Det är inga konstigheter alls och om man har gått en promenadsträcka ett flertal gånger så tycker inte bara ägaren att det blir tråkigt utan även hunden. Hundar är gjorda för att springa och många hundar får inte röra sig tillräckligt mycket idag; samtidigt är det inte så realistiskt att begära att ägaren ska ta 3 springrundor om dagen endast för att hunden behöver det. Det finns dock en fantastisk lösning på detta problem och det kallas cykling.

Att cykla med en hund är ofta väldigt roligt och de flesta hundar klarar av detta. Om du tror att din hund inte kan springa bredvid din cykel så bör du ändock ge det ett försök. Hundar äRiding with a dogr gjorda för att springa och du kommer sannolikt att bil förvånad. När man tränar en hund i cykling bör man börja med att låta den gå bredvid cykeln medan du leder cykeln. Därefter när den har vant sig vid detta och inte längre tycker att cykeln är skrämmande så kan du försiktigt börja cykla med den. Det gäller att inte cykla för snabbt innan dess att hunden har förstått hur cykeln fungerar och eftersom du sannolikt inte kommer att cykla med en springer i början så är det nödvändigt att du kan stanna snabbt.

Om du har stor kontroll över din hund i övrigt kan du låta din hund springa lös, detta är dock inte lämpligt i trafikerade områden och ni kommer att ta er fram i snabbare takt än ni vanligtvis gör så det är inte säkert att hunden kommer att uppfatta dina signaler. Det går ofta bra att fästa ett koppel i styret när hunden har förstått hur cyklingen går till. De som ofta cyklar med sin hund använder sig ofta av springer och det finns även hundvagnar för trötta hundar.