Den unga hunden

Den unga hunden är extremt formbar och det är när hunden är ung som man har störst chans att påverka den i den riktning som man vill, även när hunden är ung är det viktigt att den får chansen att socialisera sig och möta människor. Men även viktigt är det att den får träffa många andra hundar och aktivera sig. Det är ungdomen som tillsammans med valpen bygger grunden för hur den unga hunden kommer att bli som vuxen. Om man ser till att ge hunden en trygg uppväxt och bestämt visa vem som är ledare kommer man att få ett gott hundägarskap och många trevliga år.

Det är ofta bättre att omplacera en ung hund än det är att omplacera en vuxen hund, då den unga hunden är fortfarande formbar. Man bör alltid ha som mål att ge sina hundar ett livslångt hem och det bör du alltid tänka på när du tar en omplaceringshund. Det är viktigt att man ser till att man har förutsättningarna för att hunden ska kunna må bra och trivas och att man är beredd på det som kommer. Det innebär att om man tar en omplaceringshund bör man inte ge upp efter ett kort tag då det kommer att göra så att hunden mår sämre och att den kommer att bli mer otrygg än den redan är.

Den unga hunden är oftThe young doga mycket aktiv, den har mycket energi och vill gärna vara med och busa, det är vanligt att den orkar springa långt och vill mer än sina äldre kamrater. Trots att hunden har mycket energi bör man om den fortfarande växer se till att den varvar ned lite, man bör inte heller träna för hårt med hunden då det kan skapa skador på leder i framtiden. Måttligt är bäst även för unga hundar och det är först när hunden är vuxen som man kan träna den långa pass.