Ge din hund rätt foder

Att ge sin hund rätt foder är av största vikt för att hunden ska må bra; valpar behöver ett visst typ av foder medan unga hundar, vuxna hundar och äldre hundar behöver ett annat. Små hundar behöver annat foder än äldre och överviktiga behGive your dog the right feedöver ett annat foder än underviktiga. När du ska välja rätt foder till din hund så krävs det att du känner din hund. Om du till exempel har en hund som är smal och har problem med att få ut sin avföring så behöver du ett foder som har en högre fettprocent. En högre fettprocent smörjer tarmarna och hjälper din hund att processa maten på ett bättre sätt.

En hund som är överviktig och lös i magen kan ha en för hög fetthalt i fodret, då är det naturligt att minska fetthalten men detta kan även bero på andra anledningar. När man läser innehållsförteckningen på många hundmats sorter så ser man ofta att det står spannmål först. Det som står först på en innehållsförteckning är det som maten innehåller mest av. Hundmat innehåller ofta 70 procent spannmål eller mer, vilket är väldigt ologiskt med tanke på att hunden inte kan bryta ned spannmål. Därför bör du alltid välja ett foder som har hög protein och låg halt med spannmål. Det gäller alla hundar då det blir mer naturlig kost för dem.

Många väljer att ge sin hund raw food idag men om man gör det så gäller det återigen att variera kosten, då du inte kan ge hunden kyckling varje dag för detta skulle leda till att hunden får näringsbrist och inte får i sig allt den behöver. En del ger maten rå medan andra tillagar den. Från hundens perspektiv spelar det ingen roll om den får raw food utan det handlar mer om trivseln för människan.