Tävla med din hund

Att tävla med hunden är väldigt populärt och det finns många olika hundsporter att tävla i; du kan tävla både i agility, spårning och utställning. Det är vanligt att man bettar en hel del pengar på dessa sporter och det är ett sätt att göra det mer spännande när man tävlar med sin hund. I betting fungerar det på ett så sätt att man tävlar på den hund som man tror kommer att vinna och om den gör det så får man beroende på odds en viss summa pengar. Då hundsporter ofta sker i större städer är det även vanligt att man går på casino efteråt för att fira en vinst.

När man vill tävla i till exempel utställning, gör man så att man anmäler hunden på tävlingens hemsida och därefter betalar man avgiften och tar sig till utställningen. Det finns både officiella och inofficiella utställningar. De inofficiella utställningarna dokumenteras inte men kan ses som bra övning om man är nybörjare på att ställa ut sin hund.

Agility innebär att man med sin hund så snabbt och så felfritt som möjligt tar sig igenom banor och hinder.Compete with your dog Detta tycker ofta hundar är mycket roligt och om de är lättlärda brukar de även snabbt förstå sig på agility. I agility kan det mesta hända och distraktioner kan få en otränad hund ur kurs och därför är det extra spännande att betta på agility.

Spårning är någonting för den som ofta tycker om att vara i skogen; man kan träna sin hund i spårning på egen hand genom att lägga ut spår några timmar innan man ska ut i skogen. Detta tycker ofta hunden är mycket roligt och det är väldigt bra aktivering som både stimulerar hundens hjärna och kropp. Det är ett måste att tävla i spårning och om man vill tävla med sin hund.